Hur mycket ska man orka?

Här kommer det. Mitt första negativa inlägg i den här bloggen.

Har nu varit arbetssökande i en månad. Låter kanske inte som en jättelång tid för vissa, men för mig börjar det alltmer likna en marddröm. När jag först kom ut på arbetsmarknaden igen, så tyckte jag att det skulle bli en rolig utmaning. Jag visste att det skulle bli tufft, men mitt sikte var samtidigt inställt på att försöka göra arbetslösheten så kortvaig som möjlig. Det blev inte riktigt så.

Min blogg har blivit nämnd på diverse hemsidor, tagits upp i radio och feedbacken har varit oerhört bra. Nu har jag aldrig trott att bloggen till 110% ska sköta allt arbete åt mig, men jag trodde samtidigt att det skulle öppna i alla fall en eller två dörrar.

Sedan dag ett har jag aktivt sökt jobb. Finns nog inte ett ställe i Jönköping som sluppit undan mitt cv. Dock är arbetsmarknaden tuff och jag är definitivt inte ensam om att söka jobb, men man kan för det tycka att det borde finnas någonting. Fast, det kanske är såhär det ser ut i dagens läge. Dom lediga jobben är som bortblåsta och ska man lyckas få in en fot någonstans, gäller det att ha kontakter eller helt enkelt vara "rätt man på rätt plats".

Nå ja. Nu ska vi inte hänga läpp alltför mycket. Men det är alltid skönt att ventilera sig lite!

Ett svar är alltid ett svar

Ansökte för några veckor sedan om en tjänst som cafébiträde på Espresso House här i Jönköping. Idag ramlade det in en mail ifrån just dom, som bad mig fylla i lite frågor samt personuppgifter. Vi får väl se vart det kan leda!


Lyssna på radiointervjun!


Ingenjörsdrömmar?

Jag tänkte tipsa om en tävling där man har en chans att vinna ett sommarjobb som ingenjör.


Klicka HÄR och följ sedan tävlingsinstruktionerna på hemsidan. Lycka till!

Bra jobblänkar

Tänkte ta och tipsa om lite hemsidor som jag brukar använda mig utav.

Jobline.se - Rådgivning och hjälp med allt och lite till
Arbetsformedlingen.se - Sveriges enda statliga arbetsförmedling
Sommarjobb.se - För dig som söker ett sommarjobb runtom i Sverige
Carrerbuilder.se - Få rådgivning och hjälp med att söka jobb, skriva cv osv
Doldajobb.se - Några av Sveriges alla dolda jobb samlade på ett och samma ställe

Stolt över mig själv!

Nu har jag äntligen hört radiointervjun. Det blev faktiskt riktigt bra! Känns kul att jag var först ut som programpunkt också. Hatten av till Sveriges Radio Jönköping och till Elza Zandi som genomförde intervjun med mig. Stolt över mig själv att jag på en månads tid, lyckats bygga upp en så pass populär blogg och även fått blickar på mig ifrån media.

Länk till intervjun dyker upp senare idag när SR lagt upp den på deras hemsida. Håll ut!

Radiointervju avklarad!


Min puls har sakta börjat gå ner mot normalläge igen. Har idag nämligen blivit intervjuad av Elza Zandi ifrån Sveriges Radio Jönköping. Vi tog en liten pratstund inne på Arbetsförmedlingen i förmiddags och det hela gick faktiskt mycket bra. Men nervös, det var jag. Och är fortfarande, i och med att det hela kommer att spelas upp i radio under eftermiddagen.

I första början var det tänkt att vi skulle genomföra intervjun utomhus. Men tji fick vi. Snön föll och det blev tyvärr alldeles för kallt, vilket gjorde att vi valde att sätta oss inne på Arbetsförmedlingen istället. Det blev en hel nyfikna blickar ifrån alla håll och kanter, vilket gjorde mig ännu mer nervös. Fast det hela gick dock sammanfattningsvis väldigt bra. Är nu oerhört spänd och förväntansfull på resultatet. Och självklart, så hoppas jag nu att den här intervjun kan ge någonting.

Tack men nej tack

Nu har jag fått lite ytterliggare information om jobberbjudandet jag fick i slutet på förra veckan. Jobbet var ett provisionsbaserat försäljningsjobb med inriktning på skönhetsprodukter. Företaget som låg bakom erbjudandet var LR Health & Beauty Systems.

För det första, så vill jag klargöra att jag självklart är både oerhört glad och tacksam att folk hör av sig. För det andra, så är det väldigt kul och smickrande att folk genom bloggen faktiskt får upp ögonen för mig och ger mig positiv feedback på det jag gör.

Hur som helst, så valde jag i alla fall att tacka nej. För er som följer bloggen, vet ni att jag precis kommer ifrån ett provisionsbaserat jobb (telefonförsäljning). Jag känner personligen att jag inte klarar av ett sådant jobb. Vill kunna känna någon typ av säkerhet (dvs att man garanterat får ut något varje månad som t ex via en timlön), utan att behöva känna att varje dag är en evig kamp för pengarna. Presterar man inte, tjänar man inget. Låter kanske lite bortskämt att säga så, när ett jobb väl dyker upp, men jag vet samtidigt vad jag går för och vad som är mina starka- och mindre starka sidor.

Sen visst, jag tycker om bemöta människor och mitt cv är innehåller en del försäljningsjobb. Så självklart tycker jag om att jobba som försäljare. Men jag är samtidigt inte rätt person för att genomföra t ex dörrknackning eller att arrangera homepartyn och på så vis sälja produkter. Man passar inte till allt.

Dock, ifall det finns någon annan där ute som känner sig träffad och som helt enkelt är ute efter ett jobb, tveka inte på att höra av er till mig. Företaget söker kontinuerligt nytt folk och jag hjälper er gärna med att komma i kontakt med rätt person. Släng iväg ett mail till mig så lovar jag att

RSS 2.0