Fem enkla tips!

För att ha en lyckad jobbjakt, gäller det att vara väl förbered. Du kommer inte att få ett jobb med posten. Verkligheten är lite tuffare än så. Vissa har dock tur att få jobb via kontakter. Andra inte.

Mina fem bästa tips för en lyckad jobbjakt, är följande:

1. Ställ in dig direkt. Redan från start gäller det att ställa in sig. Ställa in sig på att lyckas. No matter what, du ska ha jobbet! Det gäller att ha en hög ambition och driv, annars kommer man dessvärre inte speciellt långt. Om du i huvudet är inställd på att till 110% hitta ett jobb, så kommer du till slut att göra det. Allt handlar om inställning. Du får dessutom inte glömma att ha ett stort driv och gå in helhjärtat i allt du gör under din jobbjakt.

2. Håll alla dörrar öppna. Man måste våga för att vinna! Oavsett om det är ett jobb som personlig assistent, diskare eller receptionist - sök det! Vad har du att förlora? Ju mer öppen du är, desto fler dörrar kommer att öppnas för dig. Om du går in med en inställning på att du enbart kan tänka dig att jobba på ICA eller någonting liknande, så blir det tyvärr alldeles för mycket tunnelseende. Du ska självklart ha en ambition och önskan, men det gäller somsagt att även kunna testa annat. En väg leder oftast till en annan!

3. Lägg tid på ditt cv. Det må vara tråkigt att sitta och skriva ihop ett cv. Det må ta tid. Men det är också vägen till ett jobb. I alla fall oftast. Ett cv sammanfattar kort och gott vem du är, vad du har gjort och vad du vill göra. Väldigt praktiskt! Lägg gärna lite extra energi på det hela, så att ditt cv blir så pass speciellt som möjligt. Det gäller att sticka ut ur mängden. Tänk på att den ansvarige, redan har fått 150 cv innan ditt. Var speciell!

4. Var aktiv. Som jag nämnde ovan, så kommer inte jobbet att dimpa ner i brevlådan. Man måste slita för att nå dit man vill komma. Bli medlem på jobbsidor. Ladda upp ditt cv. Fråga nära och kära. Sälj dig själv. Sök, sök, sök. För att hittas måste man finnas. Ju mer sidor du finns tillgänglig på och ju mer jobb du sökt, desto större chans är det att du lyckas. Lägg ner tid på att vara aktiv, det är värt det!

5. Ge dig ut. Arbetsförmedlingen är bra. På deras hemsida finns massvis med jobb. Nackdelen är att det jobb du får syn på och även söker, har redan 1000 andra sett och likaså sökt. Jag säger inte att du inte ska söka, men - ge dig även ut till arbetsplatsen. Om vi säger att du söker jobb på t ex en sportbutik som Stadium. Börja sök via deras hemsida. Ta sedan ditt cv och bege dig till butiken. Fråga efter personalansvarige, presentera dig och dela med dig av ditt cv. Det är 100 gånger mer personligt och dessutom får den ansvarige träffa dig öga-mot-öga, vilket alltid uppskattas.

Sammanfattning: Var inställd och fokuserad på att få ett jobb. Ställ in dig på att lyckas till 110%. Sök allt, exakt allt. Snickra ihop ett snyggt och professionellt cv. Lägg ner tid på att söka, ju mer tid du lägger ner, desto mer respons får du tillbaka. Och till sist, var inte rädd för att bege dig direkt till den aktuella butiken (t ex) och sök öga-mot-öga.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0